Trädgård, odling & natur 1:an

Är du intresserad av växter, trädgård eller det som växer vilt i vår natur och vill få mer kunskap om odling?

Trädgård, odling & natur 1:an

Det här är en kurs för dig som är en nyfiken entusiast och amatör i trädgården. Här får du följa odlingsåret från sådd till skörd och lära dig mer om jordens betydelse, växternas tillväxtfaktorer och skötsel som krävs för att få fina växter.

Utbildningen sker i växthusmiljö, utomhus i anlagda trädgårdar och ute i naturen. Den innehåller både teori, praktiska moment och studiebesök. Kursens studietakt är på 50 procent och klassen träffas två dagar i veckan.

 

Ett andra år

Det finns ett andra år för den som vill djupdyka ännu mer i ämnet. Årskurs 2 vänder sig till dig som redan har erfarenhet av trädgårdsarbete, eller har läst kursens första år. Läs mer om Trädgård, odling & natur 2:an här. 

 

Innehåll i kursen

  • Växtfysiologi
  • Jorden
  • Trädgårdskunskap och trädgårdshistora
  • Planera trädgårdar
  • Skötsel (växter och träd)
  • Naturkunskap steg 1
  • Växtkunskap steg 1

 

KURSLÄNGD

Kursstart sker vid vårterminens början i januari 2025. Kurslängden är 39 veckor med uppehåll under sommaren. Kursen avslutas i slutet av december 2025.

 

INTRÄDESKRAV

Du behöver inga särskilda bakgrundskunskaper för att läsa Trädgård, odling & natur 1:an. Du ska vara minst 18 år när kursen börjar och ha godkända avgångsbetyg från svenska grundskolestudier.

 

KOSTNAD & CSN

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Kurskostnader, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN

Ansökan för läsåret 2025 öppnar i september 2024. Välkommen att söka då!

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kurserna eller om din ansökan? Ring 0911-231103 eller mejla dina funderingar till Lars Sandberg på Framnäs folkhögskola. Skicka till adressen lars.sandberg@framnas.nu

Kursledare och lärare

Anna och Jouni Ekström är kursledare och lärare på Trädgård, odling och natur. Tillsammans driver de även handelsträdgården Sinnenas Ateljé som ligger på västra kajen i centrala Piteå.

Läs mer

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Trädgård, odling & natur 2024 är stängd

Ansökan för 2025 öppnar i september!

Här skickar du in din ansökan