Trädgård, odling & natur 1:an

Är du intresserad av växter, trädgård eller det som växer vilt i vår natur och vill få mer kunskap om odling?

Trädgård, odling & natur 1:an

Det här är en kurs för dig som är en nyfiken entusiast och amatör i trädgården. Här får du följa odlingsåret från sådd till skörd och lära dig mer om jordens betydelse, växternas tillväxtfaktorer och skötsel som krävs för att få fina växter.

Utbildningen sker i växthusmiljö, utomhus i anlagda trädgårdar och ute i naturen. Den innehåller både teori, praktiska moment och studiebesök. Kursens studietakt är på 50% och klassen träffas måndagar och onsdagar (enstaka undantag kan förekomma.)

 

Ett andra år

Det finns ett andra år för den som vill djupdyka ännu mer i ämnet. Årskurs 2 vänder sig till dig som redan har erfarenhet av trädgårdsarbete, eller har läst kursens första år. Läs mer om Trädgård, odling & natur 2:an här. 

 

Innehåll i kursen

  • Växtfysiologi
  • Jorden
  • Trädgårdskunskap och trädgårdshistora
  • Planera trädgårdar
  • Skötsel (växter och träd)
  • Naturkunskap steg 1
  • Växtkunskap steg 1

 

KURSLÄNGD

Kursstart sker vid terminens början den 9 januari 2023. Kurslängden är ca 39 veckor med uppehåll under sommaren. Kursen avslutas i slutet av december 2023.

 

INTRÄDESKRAV

Du behöver inga särskilda bakgrundskunskaper för att läsa Trädgård, odling & natur 1:an. Du ska vara minst 18 år när kursen börjar och ha godkända avgångsbetyg från svenska grundskolestudier.

 

KOSTNAD & CSN

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar endast en serviceavgift och en läromedelsavgift. Kurserna berättigar till CSN-medel.

 

ANSÖKAN

Ansökan till Trädgård, odling & natur är stängd för det här läsåret. Vi tackar för alla ansökningar! Ansökan för läsåret 2024 öppnar till hösten.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kurserna eller om din ansökan? Ring 0911-231103 eller mejla dina funderingar till Lars Sandberg på Framnäs folkhögskola. Skicka till adressen lars.sandberg@framnas.nu

Kursledare och lärare

Anna och Jouni Ekström är kursledare och lärare på Trädgård, odling och natur. Tillsammans driver de även handelsträdgården Sinnenas Ateljé som ligger på västra kajen i centrala Piteå.

Läs mer

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Trädgård, odling & natur 1:an är stängd.

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kurser här