Trädgård, odling & natur 2:an

Vill du fortsätta utbilda dig inom trädgård och odling och så småningom söka vidare till högre utbildning?

TRÄDGÅRD, ODLING & NATUR 2:AN

Kursen riktar sig till dig som redan har kunskap om trädgård och odling genom arbetslivserfarenhet eller via andra utbildningar och/eller erfarenheter. Du kanske funderar på att arbeta med trädgård eller odling professionellt, eller vill söka vidare till högre utbildningar. Eller så har du en egen trädgård och vill bygga på dina tidigare kunskaper.

För att få ut mesta möjliga av kursen vill vi att du har praktisk erfarenhet, eller att du via andra utbildningar har kunskaper som motsvarar Trädgård, odling & natur 1:an. Om du har praktisk erfarenhet ska den vara minst sex månader lång, motsvarande en säsong med arbete inom trädgård och/eller skötsel av utemiljö.

Kursens studietakt är 50% och undervisningen bedrivs på tisdagar och torsdagar (enstaka undantag kan förekomma).

 

Innehåll i kursen

  • Förvaltning och skötsel av växter i utemiljöer
  • Nyanläggning i praktiken
  • Trädgårdsredskap och maskiner
  • Odling
  • Naturkunskap steg 2
  • Växtkunskap steg 2

 

KURSLÄNGD

Kursstart sker vid terminens början den 9 januari 2023. Kurslängden är ca 39 veckor med uppehåll under sommaren. Kursen avslutas i slutet av december 2023.

 

INTRÄDESKRAV

Du ska vara minst 18 år när kursen börjar och ha godkända avgångsbetyg från svenska grundskolestudier.

 

KOSTNAD & CSN

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar endast en serviceavgift och en läromedelsavgift. Kurserna berättigar till CSN-medel.

 

ANSÖKAN

Ansökan till Trädgård, odling & natur är stängd för det här läsåret. Vi tackar för alla ansökningar! Ansökan för läsåret 2024 öppnar till hösten.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kurserna eller om din ansökan? Ring 0911-231103 eller mejla dina funderingar till Lars Sandberg på Framnäs folkhögskola. Skicka till adressen lars.sandberg@framnas.nu

Kursledare och lärare

Anna och Jouni Ekström är kursledare och lärare på Trädgård, odling och natur. Tillsammans driver de även handelsträdgården Sinnenas Ateljé som ligger på västra kajen i centrala Piteå.

Läs mer

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Trädgård, odling & natur 2:an är stängd.

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kurser här