OM OSS

Framnäs ska genom folkbildning möjliggöra för människor att nå sin fulla potential och stärka deras fortsatta väg i livet.

Vi vill

Vårt bildningsansvar i samhället handlar inte bara om att erbjuda en kreativ, rolig eller spännande tillvaro. Vi vill verkligen ge alla människor de bästa möjliga förutsättningarna att själva kunna hitta en meningsfull och värdeskapande roll i sin tillvaro.

Oberoende av förutsättningar och orädda inför utmaningar ger vi dig de bästa möjligheterna att nå din fulla potential.

Om Framnäs

Vi vill i första hand ge människor verktyg att utvecklas såväl på det personliga planet som när det gäller studierna. I vår verksamhet märks kanske särskilt den starka inriktningen mot musik. Vi har även en stor allmän kurs och utbildningar för nya svenskar.

Framnäs är också en uppskattad samarbetspartner när det gäller korta kurser och konferenser.

Framnäs folkhögskola startades 1952 av arbetarrörelsen i Norrbotten och Piteå kommun. Skolan ligger i Öjebyn, strax utanför Piteå, som är en expansiv kustkommun i södra Norrbotten, känd inte minst för satsningar på turism och kultur.

Logga

Arbetarrörelsens folkhögskolor

Framnäs folkhögskola är en av sexton folkhögskolor som ingår i föreningen Arbetarrörelsens folkhögskolor. Sexton folkhögskolor runt om i landet som vägleds av arbetarrörelsens rötter - visionen om allas lika värde och rätt - och på en idé- och rörelsebaserad folkbildning.

Läs mer

"Framnäs folkhögskola vill ge människor en möjlighet att utvecklas utifrån de individuella förutsättningar som finns."

Bild på rektor Bo Olofsson, Rektor

Här ligger Framnäs folkhögskola!

Hitta till oss