Artistakademin

Hela ditt artisteri står i fokus i den här kursen. Vi jobbar med teknik, uttryck och känsla genom sång, dans och scenisk gestaltning. Artistakademin är en scenisk kurs förankrad i verkligheten.

ARTISTAKADEMIN

Artistakademin riktar sig till dig som vill utveckla ditt artisteri genom sång, dans och scenisk gestaltning. Här jobbar vi kreativt med sceniska produktioner som konserter och shower, ofta i samarbete med aktörer i yrkeslivet och skolans övriga kurser.

Pite Havsbad är en stor och väletablerad evenemangsanläggning med kunder från hela världen. I samarbete med dem levererar vi varje år underhållning till företagsbokningar, galor, barn- och familjeunderhållning. Vi jobbar också med andra arrangörer i Sverige och utomlands.

Några gästlärare som besökt oss på skolan är Camilo Ge Bresky (The Book of Mormon, Sthlm), Cecilia ”Ceca” Wadstein (Sångpedagog Stockholms Musikalartistutbildning) och Malin Brudell (Wallmans, Norge). Under läsåret samarbetar vi med Wallmans som håller auditions till sina shower.

Lektionerna består till stor del av förberedelser inför skarpa produktioner. Tillsammans skapar vi shower och konserter med sång, dans och scenisk gestaltning.
I kursen ingår enskilda och gemensamma sånglektioner.

Du väljer själv om du vill läsa ett eller två år. Efter kursen kan du gå ut i arbetslivet som artist eller studera vidare. Idolvinnaren Nadja Holm är en av artisterna som har studerat hos oss på Artistakademin.

Artistakademin på instagram: @framnasartistakademin

 

INNEHÅLL I KURSEN

 • Sång (enskilt och i grupp)
 • Dans
 • Scenisk gestaltning
 • Scenisk produktion
 • Fyspass
 • Musikteori/gehör
 • Auditionträning
 • Branschkunskap
 • Gruppdynamik
 • Ensemble vid vissa produktioner
 • Hälsa och rörelse

 

LÄRARE

Therese Dissler – Sång, scenisk produktion, Kursansvar

Johanna Hennix – Dans, scenisk produktion, kursansvar och mentor

Marcus Olsson– Musikteori/gehör

Vi jobbar ofta med olika gästlärare i dans.

 

KOSTNAD OCH CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Kurskostnader, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Vi öppnar nästa ansökningsperiod i början av 2025. Välkommen att söka då! Ansökan sker genom ett sång- och dansprov. Du får förslag till låtar och koreografi. Om du går vidare från den första uttagningen kommer vi att kontakta dig för en intervju och ett kompletterande spel- eller sångmoment som du inte behöver förbereda.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till hösten 2024 är stängd

Tack för alla ansökningar!

Läs mer om våra kurser

"Det var otrolig givande att omge sig med andra som brinner för precis samma saker. Jag bodde även på skolan och vi skapade en slags egen kreativ bubbla där. Jag fick möjlighet att både prova mig fram och utvecklas som person. Mycket av det jag lärde mig på Framnäs har jag haft nytta av i Idol."

Bild på Nadja Holm Nadja Holm, fd deltagare på Artistakademin