Artistakademin

Hela ditt artisteri står i fokus i den här kursen. Vi jobbar med teknik, uttryck och känsla genom sång, dans och scenisk gestaltning. Artistakademin är en scenisk kurs förankrad i verkligheten.

ARTISTAKADEMIN

Artistakademin riktar sig till dig som vill utveckla ditt artisteri genom sång, dans och scenisk gestaltning. Här jobbar vi kreativt med sceniska produktioner som konserter och shower, ofta i samarbete med aktörer i yrkeslivet och skolans övriga kurser.

Pite Havsbad är en stor och väletablerad evenemangsanläggning med kunder från hela världen. I samarbete med dem levererar vi varje år underhållning till företagsbokningar, galor, barn- och familjeunderhållning. Vi jobbar också med andra arrangörer i Sverige och utomlands.

Några gästlärare som besökt oss på skolan är Camilo Ge Bresky (The Book of Mormon, Sthlm), Cecilia ”Ceca” Wadstein (Sångpedagog Stockholms Musikalartistutbildning) och Malin Brudell (Wallmans, Norge). Under läsåret samarbetar vi med Wallmans som håller auditions till sina shower.

Lektionerna består till stor del av förberedelser inför skarpa produktioner. Tillsammans skapar vi shower och konserter med sång, dans och scenisk gestaltning.
I kursen ingår enskilda och gemensamma sånglektioner.

Du väljer själv om du vill läsa ett eller två år. Efter kursen kan du gå ut i arbetslivet som artist eller studera vidare. Idolvinnaren Nadja Holm är en av artisterna som har studerat hos oss på Artistakademin.

Artistakademin på instagram: @framnasartistakademin

 

INNEHÅLL I KURSEN

 • Sång (enskilt och i grupp)
 • Dans
 • Scenisk gestaltning
 • Scenisk produktion
 • Fyspass
 • Musikteori/gehör
 • Auditionträning
 • Branschkunskap
 • Gruppdynamik
 • Ensemble vid vissa produktioner
 • Hälsa och rörelse

 

LÄRARE

Therese Dissler – Sång, scenisk produktion, Kursansvar

Johanna Hennix – Dans, scenisk produktion, kursansvar och mentor

Marcus Olsson– Musikteori/gehör

Vi jobbar ofta med olika gästlärare i dans.

 

KOSTNAD OCH CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Kurskostnader, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Ansök till Artistakademin via vår hemsida senast 8 april. I din anmälan väljer du om du vill göra ditt antagningsprov på plats på Framnäs eller skicka in en videoinspelning. Båda varianterna ger dig lika stora möjligheter att komma in.

 

SÖK PÅ PLATS

Du är välkommen att göra ditt antagningsprov hos oss. Vi har förberett våra sökdagar med ett program där du får träffa andra sökande och kursdeltagande, lyssna på konserter, göra rundturer på skolan och om du vill, spela i jamsessions. Sökdagarna är 15-19 april 2024. Mer information om din sökdag skickar vi via e-post efter sista ansökningsdagen.

 

SÅNG- & DANSPROV PÅ FRAMNÄS

Sångprovet tar cirka 30 minuter och består av följande moment:

 • Två låtar som du väljer från låtlistan (se nedan)
 • Oförberett sångprov som du får på plats
 • Kort intervju

Under sångprovet blir du kompad av deltagare från Pop/rocks ensemble. Som sångare har du möjlighet att byta tonart på samtliga låtar. I mars kommer vi att lägga ut inspelade bakgrunder till söklåtarna som du kan använda när du tränar inför sångprovet.

Dansprovet görs på plats i form av en gemensam lektion. Den består av en kort uppvärmning och en koreografi som vi lär ut under provet. Träningskläder och vattenflaska behövs.

 

SÖK DIGITALT

Du som inte har möjlighet att göra provet på plats kan istället skicka in en enkel videoinspelning med två låtar som du väljer från låtlistan (se nedan). I mars kommer vi lägga upp inspelade bakgrunder som du kan använda i ditt digitala sångprov.

 

SÅNG- & DANSPROV VIA VIDEOINSPELNING

 • Två låtar som du väljer från låtlistan nedan
 • En koreografi (i slutet av mars kommer vi att lägga upp en video med koreografin på hemsidan)

Vi ser helst att du spelar in sångprovet med ett band om du har möjlighet.

Skicka in din inspelning till oss senast 8 april. Märk filen och e-postmeddelandet med ditt namn och vilken eller vilka kurser du söker och skicka den till ansokan@framnas.nu.

Vi gör en första uttagning. Om du går vidare från den kommer vi kontakta dig för en intervju och ett kompletterande spel- eller sångmoment som du inte behöver förbereda.

 

LÅTLISTA Antagningsprov 2024

Klicka här för att se låtlistan. Du väljer två låtar från listan och du har möjlighet att byta tonart på dina valda låtar.

 

ANTAGNINGSBESKED

Du får antagningsbesked via Schoolsoft senast fredag den 26 april. Skulle du få en reservplats så kommer det synas i Schoolsoft.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Artistakademin idag!

Ansök senast 8 april

Till ansökan

"Det var otrolig givande att omge sig med andra som brinner för precis samma saker. Jag bodde även på skolan och vi skapade en slags egen kreativ bubbla där. Jag fick möjlighet att både prova mig fram och utvecklas som person. Mycket av det jag lärde mig på Framnäs har jag haft nytta av i Idol."

Bild på Nadja Holm Nadja Holm, fd deltagare på Artistakademin