Konst 2:an

Fördjupa ditt konstnärliga skapande i Framnäs kurs Konst 2:an. Du får prova flera tekniker och material och jobba med dina egna uttryckssätt.

KONST 2:AN

I Konst 2:an satsar vi mycket på måleri, och särskilt akvarellens olika tekniker. Kursens innehåll handlar om fördjupningar i konstnärliga uttryckssätt. Både tekniker du redan provat och sådana som är nya för dig.

Vi träffas två halva dagar per vecka och jobbar i block.

Konst 2:an är en CSN-berättigad kurs på 50 procent som går att läsa separat eller kombinera med studier i allmänna ämnen, det vill säga allmän kurs med konstinriktning. Om du läser kursen separat gör du ett självständigt projektarbete varje termin. Arbetet med projektet ligger utanför den schemalagda tiden.

Under året jobbar vi bland annat med:

  • Fördjupning i akvarell & akryl – vi testar fler färger, tekniker och olika sorters akvarellpapper, vi inspireras av andra konstnärer och gör parafraser
  • Tränar på komplementfärger med hjälp av kolormondo (färgcirkeln i 3D)
  • Textila uttryck – materiallära, collage, torrtovning av ull i 2D och 3D, afrikansk batik, screentryck och sidenmåleri
  • Oljemåleri – materiallära, vi provar lasering, skiktmåleri, a´la primamåleri och fördrivning
  • Collografi/Kartongtryck
  • Gemensam utställning som vi planerar och genomför under våren
  • Gemensamma redovisningar efter varje block där vi tar del av varandras arbetsprocesser

 

KURSLÄNGD

Kursen startar den 21 augusti 2023 och avslutas den 7 juni 2024.

 

KOSTNAD

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Bra att veta, här på vår hemsida. Kurserna berättigar till CSN-medel.

 

BEHÖRIGHET

Du ska vara minst 18 år när kursen börjar och ha godkända avgångsbetyg från svenska grundskolestudier. Är du yngre än 18 år finns möjligheter till dispens, i samverkan med din hemkommun.

 

ANSÖKAN

Ansök till Konst 2:an senast den 1 september via vår hemsida. Se ansökningsformulär nedan. Vi ser gärna att du har viss kunskap inom teckning och måleri.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till monica.goossens@framnas.nu som gärna svarar på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Konst 2:an idag!

Ansök senast 1 september

Till ansökan

STUDERA PÅ FRAMNÄS