Musikproduktion

Musikproduktion är kursen för dig som skriver och producerar musik och vill utveckla ditt sound i en kreativ miljö. Ägna ett år eller två åt att lära dig hantverket bakom dina favoritlåtar och ta ditt musikskapande till nästa nivå.

OM MUSIKPRODUKTION

Musikproduktion på Framnäs folkhögskola innehåller en blandning av ljudteknik, producentskap, musikteori och låtskrivning. Som kursdeltagare får du möjlighet att bygga en stabil och bred grund att stå på som låtskrivare och producent, samtidigt som du kan fokusera på din egen inriktning. Kanske gillar du att mixa hiphop, spela in rockband, producera EDM eller skriva indiepop? Stor vikt läggs på det egna skapandet, självständigt och i mindre grupper. Du kommer även att samarbeta med andra kurser på skolan i olika inspelningsprojekt. Som kursdeltagare har du också tillgång till skolans studio.

När du söker till Musikproduktion får du välja mellan specialiseringarna låtskrivare och producent. Med specialisering låtskrivare får du förutom de gemensamma ämnena extra lektioner med fokus på text och melodi samt även sång- eller instrumentalundervisning (gitarr eller piano). Med specialisering producent får du extra lektioner inom produktion och mixning. Du får dessutom individuell handledning med fokus på din valda specialisering.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

 • Musikproduktion
 • Låtskrivning
 • Ljudteknik
 • Inspelningsprojekt
 • Musikteori/gehör
 • Instrumentering
 • Entreprenörskap
 • Diktat
 • Idrott

 

lärare

Gustav Afsahi – keys, musikproduktion
Malin Rosengren – låtskrivning
Leyli Afsahi – låtskrivning
Martin Schultz – musikteori och gehör

 

gästlärare

Anders Hellgren och Marit Bergman är ett par av de gästlärare som är återkommande på kursen Musikproduktion.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

När du söker till musikproduktion på Framnäs gör du en ansökan via vår hemsida. Sista ansökningsdag är 1 april 2021. Vi vill också att du lämnar in ett fullständigt antagningsprov. Sista dag för inlämning av antagningsprov är 1 maj 2021. Du kan även komma att bli kontaktad för en kort intervju. Om du blir antagen gör du ett teoriprov vid terminsstarten.

 

ANTAGNINGSPROVET BESTÅR AV:

 • Ett arbetsprov, mailas ut till alla sökande 2:a april. Färdigt arbetsprov mailas till musikproduktion@framnas.nu senast 1:a maj,
 • En låt som du själv har gjort,
 • Ett personligt brev där du kort berättar om dig själv och processen bakom låten du har valt att skicka in (max ett a4).

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen eller undrar över ansökan? Maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Musikproduktion är nu stängd.

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kreativa kurser här

"På musikproduktion har jag haft möjligheten att skapa fritt och fått verktyg och tid till det. Jag känner att jag har fått en stadig grund att stå på."

Bild på Sophia Valencé Kirgiopoulos Carrhage Sophia Valencé Kirgiopoulos Carrhage, Deltagare på Musikproduktion

STUDERA PÅ FRAMNÄS