Musikproduktion

Musikproduktion är kursen för dig som skriver och producerar musik och vill utveckla ditt sound i en kreativ miljö. Ägna ett år eller två åt att lära dig hantverket bakom dina favoritlåtar och ta ditt musikskapande till nästa nivå.

MUSIKPRODUKTION

Musikproduktion på Framnäs folkhögskola innehåller en blandning av ljudteknik, producentskap, musikteori och låtskrivning. Som kursdeltagare får du möjlighet att bygga en stabil och bred grund att stå på som låtskrivare och producent, samtidigt som du kan fokusera på din egen inriktning. Kanske gillar du att mixa hiphop, spela in rockband, producera EDM eller skriva indiepop? Stor vikt läggs på det egna skapandet, självständigt och i mindre grupper. Du kommer också att samarbeta med andra kurser på skolan i olika inspelningsprojekt. Som kursdeltagare har du tillgång till skolans studio.

I kursen Musikproduktion får du individuell handledningstid för att utveckla ditt musikskapande. Musikteori och spel i bruksensemble bidrar till att bredda dig som musiker och låtskrivare.

 

Innehåll i kursen

  • Musikproduktion
  • Låtskrivning
  • Ljudteknik
  • Inspelningsprojekt
  • Musikteori/gehör
  • Bruksensemble
  • Entreprenörskap
  • Hälsa och rörelse

 

lärare

Gustav Afsahi – musikproduktion

Marcus Olsson – musikteori och gehör

Malin Rosengren – låtskrivning

 

gästlärare

Marit Bergman, Anders Hellgren, Maria Marcus och Nike Sellmar är återkommande gästlärare i kursen Musikproduktion.

 

KOSTNAD OCH CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Kurskostnader, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Ansökan till Musikproduktion är stängd. Vi tackar för alla ansökningar!

Ansökan till Musikproduktion görs i två steg.

  1. Skicka in din ansökan via Schoolsoft (länk nedan eller göra en länk här) senast 14 april.
  2. Skicka ett mejl till musikproduktion@framnas.nu med två låtar i mp3-format som du har skrivit på egen hand eller tillsammans med någon annan. Bifoga ett personligt brev där du kort berättar om dig själv och processen bakom låtarna (max ett A4). Beskriv tydligt, gärna i punktform, hur du har jobbat och vad som är ditt bidrag i låtarna. Märk ljudfilerna med ditt namn plus “Musikproduktion 2024”. Skicka in mejlet senast 14 april.

 

ANTAGNINGSBESKED

Efter den 8 april gör vi en uttagning bland de sökande. Du får besked om du har fått en plats via Schoolsoft senast fredag den 26 april. Skulle du få en reservplats så kommer det synas i Schoolsoft.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Musikproduktion är stängd.

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kurser här

"På Musikproduktion har jag utvecklats otroligt mycket både som producent och låtskrivare. Vi samarbetar mycket precis som i branschen vilket ger en stadig grund att stå på senare i arbetslivet.”

Bild på Karolina Walker Karolina Walker, Deltagare på Musikproduktion