Musikproduktion

Musikproduktion är kursen för dig som skriver och producerar musik och vill utveckla ditt sound i en kreativ miljö. Ägna ett år eller två åt att lära dig hantverket bakom dina favoritlåtar och ta ditt musikskapande till nästa nivå.

MUSIKPRODUKTION

Musikproduktion på Framnäs folkhögskola innehåller en blandning av ljudteknik, producentskap, musikteori och låtskrivning. Som kursdeltagare får du möjlighet att bygga en stabil och bred grund att stå på som låtskrivare och producent, samtidigt som du kan fokusera på din egen inriktning. Kanske gillar du att mixa hiphop, spela in rockband, producera EDM eller skriva indiepop? Stor vikt läggs på det egna skapandet, självständigt och i mindre grupper. Du kommer även att samarbeta med andra kurser på skolan i olika inspelningsprojekt. Som kursdeltagare har du också tillgång till skolans studio.

Musikproduktion har två inriktningar – låtskrivare och producent. Med inriktningen låtskrivare får du extra lektioner i låtskrivning medan inriktningen producent innebär extra lektioner inom produktion och mixning. Du får även individuell handledning med fokus på din valda inriktning. Oavsett vad du väljer tillhör alla samma klass som har gemensamma ämnen tillsammans såsom bruksensemble, musikteori, inspelningsprojekt m.m. Läs mer om kursens ämnen här nedan.

 

Innehåll i kursen

 • Musikproduktion
 • Låtskrivning
 • Ljudteknik
 • Inspelningsprojekt
 • Musikteori/gehör
 • Bruksensemble
 • Instrumentering
 • Entreprenörskap
 • Idrott

 

lärare

Gustav Afsahi – musikproduktion

Viktor Fagerlund – musikproduktion

Malin Rosengren – låtskrivning

Rickard Johansson – bruksensemble

Marcus Olsson – musikteori och gehör

 

gästlärare

Maria Marcus, Anders Hellgren och Marit Bergman är ett par av de gästlärare som är återkommande på kursen Musikproduktion.

 

KOSTNAD OCH CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Bra att veta, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Skicka in din ansökan via vår hemsida senast 1 april. När din ansökan har kommit in till oss skickar vi antagningsprovet till dig. Sista dag för inlämning av antagningsprov är den 1 maj 2023. Du kan även komma att bli kontaktad för en kort intervju.

 

ANTAGNINGSPROVET BESTÅR AV:

 • En låt som du själv har gjort
 • Ett personligt brev där du kort berättar om dig själv och processen bakom låten du har valt att skicka in (max ett A4).
 • Ett arbetsprov, mailas ut till dig efter att din ansökan har kommit in till oss.

Antagningsprov med färdigt arbetsprov, personligt brev samt din egenskrivna låt skickas i samma e-postmeddelande till musikproduktion@framnas.nu senast den 1 maj. Märk ljudfilerna med ditt namn plus “Ansökan Musikproduktion 2023”.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökan till Musikproduktion är stängd

Vi tackar för alla ansökningar

Läs mer om våra kurser här

"På musikproduktion har jag utvecklats otroligt mycket både som producent och låtskrivare. Vi samarbetar mycket precis som i branschen vilket ger en stadig grund att stå på senare i arbetslivet.”

Bild på Karolina Walker Karolina Walker, Deltagare på Musikproduktion