S:t Mary

S:t Mary-kursen vill ge dig som står långt ifrån arbetsmarknaden ett sätt att komma igång med livet igen!

S:T MARY

S:t Mary-kursen är ett samarbete mellan Piteå församling och Framnäs folkhögskola som passar dig som varit borta från arbete eller studier under en längre tid. Vi har stort fokus på samtal och gemenskap och jobbar med hälsa ur ett lärandeperspektiv. Arbetsgemenskapen kommer när vi arbetar i köket, syateljén och ljusverkstaden i kyrkstaden i Öjebyn. Varje vecka erbjuds även hälsofrämjande uteaktiviteter.
Vid Framnäs folkhögskola arbetar deltagarna tillsammans med skolans vaktmästeri. Här finns bland annat möbelverkstad och snickeri. Deltagarna jobbar med praktiska sysslor både ute och inne.

 

Utifrån din förmåga

Inga förkunskaper behövs för att delta. Var och en arbetar utifrån sin egen förmåga. Vi möter dig efter dina behov och ditt dagliga mående.

 

KONTAKT

Har du fler frågor om kursen eller nyfiken på att veta mer om hur vi jobbar? Du är varmt välkommen att höra av dig och om du vill får du gärna komma på studiebesök. Ring Madelen Söderberg på 0911-274118 eller mejla till madelen.soderberg@svenskakyrkan.se som vill svara på dina funderingar.

Varmt välkommen att göra ett studiebesök eller kontakta mig om du har frågor!

Madelen Söderberg, Verksamhetsledare S:t Mary, Piteå församling

Foto: Maria Fäldt