Jazz

Sväng, improvisation och ditt eget skapande präglar vår musikkurs Jazz. Ge dig själv chansen att utveckla dig på ditt huvudinstrument och i ensemblespel med andra som också älskar jazz.

Vad roligt att du är intresserad av Jazz på Framnäs!

Sök Jazz idag!

Ansök senast 1 april!

Till ansökan

OM JAZZ

Kursen vänder sig till dig som vill satsa 1 eller 2 år på din egen utveckling, vare sig du vill plugga vidare på högskola eller ut och lira. Fokus ligger på ensemblespel, det egna huvudinstrumentet, att lära sig ”standards” och improvisera. Vi har också låtskrivning och försöker spela mycket ”live”. I slutet av oktober varje år brukar vi spela på Umeå jazzfestival. Under året har vi även studioinspelning. Många av våra lärare är också professionella musiker.

Jazzkursen samarbetar även med andra kurser på skolan, bland annat med Artistakademien och dess dansare i ett improvisationsprojekt. Under året får vi ta del av många konserter och ”clinics” samt andra samarbeten tack vare närheten till Musikhögskolan i Piteå och Norrbotten Big Band i Luleå.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

 • Huvudinstrument
 • Ensemble
 • Låtskrivning
 • Musikteori/gehör
 • Jazzhistoria
 • Brukspiano
 • Sceniska produktioner
 • Studioinspelning
 • Idrott

 

Lärare

Arne Hagström – elbas, ensemble
Stefan Söderlund – elgitarr, ensemble
Joakim Ekberg – trummor
Gustav Afsahi – piano
Sigurd Löf – saxofon
Dan Johansson – trumpet
Alexandra ”Ola” Trzaska – sång, flöjt, ensemble
Petter Olofsson – kontrabas

 

Gästlärare

Framnäs Jazz får ofta besök av gästlärare. De senaste året har vi gästats av bl.a. Martin Sjöstedt, Petter Olofsson, Gunilla Törnfeldt, Johan Löfkrantz Ramsey, Efraim Olofsson, Filip Olofsson, Samuel Muntlin och Hannes Sigfridsson samt Per Ödberg. Andra gästlärare som också har undervisat hos oss är Vivan Buczek, Niklas Fernqvist, Mike Del Ferro, Deborah J Carter, Hanz De Waard och Lars Jansson Trio.

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Antagningsproven till våra kreativa kurser sker i år via videoinspelning.

Ansök till Jazz senast 1 april via vår hemsida. Därefter skickar du in en videoinspelning med två låtar som ska vara oss tillhanda senast 19 april. Märk inspelningen och e-postmeddelandet med ditt namn och vilken eller vilka kurser du söker och skicka den till ansokan@framnas.nu.

En jury kommer att bedöma dina inspelningar och om du är aktuell för en antagning blir du kontaktad av oss för en intervju samt ett kompletterande spelmoment.

Om du blir antagen gör du ett diagnostiskt teoriprov vid terminsstarten.

 

SPEL-/SÅNGPROV

På inspelningen ser vi helst att du spelar med ett band om du har möjlighet. Om du är sångare/sångerska och använder inspelade bakgrunder har du möjlighet att byta tonart på samtliga låtar med hjälp av olika program eller appar, exempelvis iReal, Amazing Slow Downer, Garageband eller Logic.

I din videoinspelning vill vi att följande moment ska finnas:

 • Två låtar från listan ”Söklåtar 2022” som du spelar/sjunger. Du spelar/sjunger melodin (melodi-instrument), improviserar samt kompar på låtarna.

 

Tänk på följande när du gör din inspelning;

 • Att du presenterar dig med namn och vilken kurs eller vilka kurser du söker,
 • Att ditt instrument hörs tydligt,
 • Att du och ditt instrument syns bra i bild, gärna nära så vi ser din teknik. Undvik motljus!
 • Att varje låt är inspelad i en tagning.

 

SÖKLÅTAR 2022

Spela den obligatoriska låten för ditt instrument. Välj sedan en till låt från listorna. Låten du väljer kan vara både från den valfria listan eller en låt som är obligatorisk för något annat instrument.

 

Obligatoriska låtar

There will never be another you – GITARR

Beautiful love – BLÅS

Have you met miss Jones – TRUMMOR

All the things you are – PIANO

Alone together – BAS

In a mellow tone – SÅNG

 

Valfria låtar

Yesterdays

Footprints

My shining hour

Someday my prince will come

Blues for Alice

Tenor madness

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Jazz idag!

Ansök senast 1 april

Till ansökan

"Det var typ som om jag var en växt, en knopp, som blommade ut där. Jag är så sjukt tacksam för att jag fick den möjligheten."

Bild på Nadia Hamouchi Nadia Hamouchi, frilansande musiker och fd deltagare på Jazz