Spelmusik

I samarbete med Arctic Game Lab kan du läsa kursen Spelmusik hos oss. Släpp loss din kreativitet i en innovativ och växande bransch.

Om SpelMUsik

Denna kurs förbereder dig för att arbeta i den växande industrin för spel, multimedia och IT. Studierna blandar undervisning i musik- och ljudskapande med projekt och samarbeten med andra utbildningar inom närliggande områden samt med företag inom framförallt gaming men även multimedia. Vår kurs förbereder dig för yrkeslivet men också för fortsatta högre studier.

Du får en bred utbildning i komposition, ljuddesign, programmering och musikteori som skall ge dig just de kunskaper som branschen just nu efterfrågar. Undervisningen sker oftast i grupp men du kommer även att ha enskilda lektioner i komposition så att du kan få en balans i genrebredd och utveckla ditt personliga tonspråk och sound. Stor vikt läggs också på projekt inom och utanför skolans väggar där du får prova dina kunskaper på verkliga spel och program.

 

Ämnen under kursen

 • Komposition
 • Adaptiv musik
 • MIDI-orkestrering
 • Programmering och implementering
 • Musikteori/gehörslära
 • Ljuddesign
 • Spelmusikhistoria
 • Branschkunskap
 • Musikdata
 • Ljud- och inspelningsteknik
 • Idrott

 

lärare

Martin Schultz – midiorkestrering, adaptiv musik, komposition, musikteori, gehör
Gustav Afsahi – ljuddesign, musikproduktion
David Saulesco – spelmusikhistoria

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Ansök till Spelmusik via vår hemsida.

Efter sista ansökningsdag kommer du att få en uppgift att komponera musik för en given spelmiljö, med vissa givna omständigheter att följa. Du har en månad på dig att genomföra uppgiften och kan sedan lämna in den som en ljudfil, noter eller bådadera. I samband med denna inlämning vill vi även att du skickar in 2-4 stycken du själv har skrivit. Även dessa kan du skicka som antingen ljudfiler, noter eller en kombination.

Slutligen får du göra ett teori- och gehörsprov. För att kunna skriva detta behöver du tillgång till en skrivare och en scanner/kamera. Du kan själv välja när du vill göra det provet utifrån ett par givna datum. När du får provet har du två dygn på dig att skriva det. (Detta är gott om tid, provet tar oftast en eller ett par timmar.) Provet inkluderar en gehörsdel; där du får notera ned ljudexempel du hör, en musiklärodel; om tonernas namn, tonarter, intervall och ackord samt en satslärodel; där du får skriva en melodi till ackord, skriva en ackordsbakgrund samt harmonisera en melodi.

Antagningen baseras främst på dina inskickade material och uppgifter. Musiklärodelen av teoriprovet har en grundläggande gräns för godkänt för att du skall kunna tillgodogöra dig undervisningen, medan de övriga teoriproven enbart är meriterande.

Eftersom det i år inte finns möjlighet att göra antagningsproven på skolan, kommer du i samband med att kompositionsuppgiften delas ut bjudas in till ett distansmöte. Där har du möjlighet att ställa frågor om kursen, prata med nuvarande studeranden, samt ställa frågor om provet.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Spelmusik!

Ansök senast 1 april

Till ansökan

STUDERA PÅ FRAMNÄS