SKAPANDE KURSER

Vid tangenterna, med pennan, vid mixerbordet eller framför datorn. För konsertpubliken, läsaren, radiolyssnaren eller alla gamers. Oavsett var och för vem du skapar dina musikaliska och litterära mästerverk så har vi rätt skapande kurs för dig.

Bild på penna, manuskript och teatermask

Att skriva för scenen

Vill du utveckla ditt kreativa skrivande? Vill du skriva för teater och scen? Vill du lära dig mer om dramaturgi och gestaltning? Skriver du redan på en pjäs eller drömmer du om att skriva en pjäs och behöver verktyg för att komma igång med ditt manusskrivande?

Läs mer
Hand som skriver

Att skriva på meänkieli

Meänkieli har under årtionden tagit plats som ett litterärt språk bland världens alla språk. Vill du arbeta med dina redan skrivna texter, ditt språk eller utkast till nya texter?

Läs mer
Deltagare komponerar

Komposition

Skapar du ny eller traditionell konstmusik? Unna dig ett år eller två av att göra det tillsammans med andra kursare och musiker utifrån. I kompositionskursen får du en god teknisk grund och konstnärlig utveckling.

Läs mer
Deltagare sitter vid dator

Musik- och ljudskapande för spel

I samarbete med Arctic Game Lab kan du läsa kursen Musik- och ljudskapande för spel hos oss. Släpp loss din kreativitet i en innovativ och växande bransch.

Läs mer
Deltagare i studion

Musikproduktion

Musikproduktion är för dig som skriver och producerar egen musik och vill utvecklas och arbeta i studio. Ägna ett år eller två åt att lära dig hantverket bakom dina favoritlåtar och hänge dig åt din kreativitet.

Läs mer

STUDERA PÅ FRAMNÄS