Komposition

Skapar du ny eller traditionell konstmusik? Ägna dig ett år eller två av att utveckla ditt konstnärliga skapande och få en god teknisk grund att stå på.

komposition

Studierna är högskoleförberedande och ger dig goda möjligheter att studera vidare, eller en grund för ett framtida musikskapande. Målet är att blanda ett grundläggande teoretiskt kunnande såsom formlära, harmonik, instrumentation, arrangering och kontrapunkt, med ett fritt skapande där du kan hitta ditt personliga uttryck och välja de tekniker som passar bäst för dina musikaliska idéer.

En viktig del av kursen är också samarbetet med de andra kurserna. Vissa ämnen läser du tillsammans med Framnäs övriga klassiska kurser, vilket ger dig tillfälle att blanda kompositionsperspektivet med musikerns perspektiv. Likaså får du regelbundet uppgifter att komponera och arrangera för olika ensembler på skolan, liksom möjligheten till att göra egna projekt.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

Kärnan i kursen är dina individuella lektioner där du får feedback på ditt eget komponerande och kan rikta in dig på de genrer och stilar som lämpar sig bäst för din egen utveckling. På de gemensamma kompositionsämnen studerar vi med siktet inställt på bredd med nedslag i hela musikhistorien och fördjupningar i ämnen som t.ex. elektroakustisk musik, filmmusik, minimalism, klassicism och polytonalitet.

  • Komposition
  • Instrumentation och orkestrering
  • Musikteori
  • Repertoarlyssning och formlära
  • Musikhistoria
  • Dirigering och ensembleledning
  • Branschkunskap
  • Idrott

 

lärare

Agneta Andersson – Repertoarlyssning, kursansvar
Sigurdur Árni Jónsson – Komposition, instrumentation och orkestrering, musikhistoria, musikteori.
Martin Schultz – komposition, orkestrering, musikteori
Aaron Sunstein – musikteori

 

gästlärare

Merete Ellegaard och Kraja är ett par av de gästlärare vi haft besök av på komposition.

 

ANSÖKAN & antagningsprov

Ansök till Komposition via vår hemsida. Med din ansökan ska du bifoga minst tre kompositioner som noter i pdf-format. Om möjligt skicka även ljudfiler till komposition@framnas.nu (midi-inspelningar går bra). När din ansökan har kommit in till oss kommer vi kontakta dig och tillsammans bestämmer vi en tid för provet över zoom.

Antagningsprovet består av en kompositionsuppgift och en intervju. Som kompositionsuppgift kommer du få starten på två musikstycken som du ska avsluta i samma stil som den givna starten. Du får även göra ett teoriprov och diagnostiskt gehörsprov. Under intervjun vill vi gärna höra om dina inskickade arbetsprov och dina mål med ditt komponerande. Du kommer även få göra ett diagnostiskt partiturläsningsprov under samtalet.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

 

Snart är det dags...

Ansökan öppnar snart!

Vi öppnar för ansökningar 12 december

Läs mer om våra kurser här

STUDERA PÅ FRAMNÄS