För dig som kursdeltagare

När du studerar på Framnäs kan du välja en härlig gemenskap där du bor i rum och delar kök och badrum med andra, eller en skön avskildhet i egen lägenhet.

Utvecklande gemenskap

Att bo på internat ger dig möjligheten att leva i härlig gemenskap med andra människor, på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars och dessutom ha tillgång till skolans lokaler dygnet runt. Under din tid på skolan kommer du utan tvekan att växa som person och lära dig mycket om både dig själv och andra. Du kan välja att bo i lägenhet med eget kök och badrum och dela övriga gemensamma utrymmen med korridorskamraterna, eller i rum där du delar kök, badrum och allrum tillsammans med andra på internatet. Oavsett vad du väljer kommer du att träffa nya, spännande människor från skolans alla kurser. Att bo på internat medför också att var och en bär ett ansvar för de gemensamma utrymmena som ni nyttjar tillsammans. Det är viktigt att visa hänsyn och omsorg för de utrymmen som ni delar tillsammans.

 

Möjlighet till aktiv fritid

En stor fördel med att bo på internat är också att du har tillgång till skolans lokaler nästan dygnet runt. På skolan finns övningsrum, studio och andra utrymmen. Det finns möjlighet att vara med i eller att själv starta intressegrupper. Vi har även bastu till ert förfogande.

 

Olika internatalternativ

Vårt internat består dels av lägenheter och dels av rum. På Framnäs finns internatboende för drygt 100 kursdeltagare. Bostäderna är så gott som alltid fullbelagda. Vi kan tyvärr inte garantera att alla som önskar bo på internatet får plats, utan principen först till kvarn gäller. Däremot tar vi hänsyn till de som inte redan bor i Piteå och försöker ge boende till dem i första hand. I Fagotten finns det 48 lägenheter och Fiolen, C-huset och Stugan har rum i olika varianter att tillgå. Läs mer de olika alternativen nedan. Lunch är obligatoriskt för alla som bor på skolan och räknas in i hyran.

 

Rättigheter & skyldigheter

När du hyr något av våra boendealternativ har du ungefär samma rättigheter och skyldigheter som när du hyr bostad någon annanstans. Du får skriva på ett kontrakt för ditt boende, som gör dig personligen ansvarig för att det lämnas i samma skick som när du flyttade in. Uppsägningstiden är en månad för båda parter. Du håller själv med sänglinne och handdukar och vill du ändra några detaljer, t.ex. sätta upp andra gardiner så går det bra. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta med husdjur till internatet.

 

Försäkring

Som studerande på Framnäs är du olycksfallsförsäkrad, men vi vill även att du har en giltig hemförsäkring som täcker för förlust av lösöre vid exempelvis brand eller inbrott, och det kan även vara klokt att det ingår en ansvarsbit som täcker kostnader ifall du själv skulle bli ersättningsskyldig för en skada. Skulle något uppstå utanför normal arbetstid, ringer du vårt journummer, 0911-23 11 10.

 

"Att bo på skolan stärker verkligen sammanhållningen - vi är som en stor familj där alla tar hand och bryr sig om varandra. Där finns det alltid någon att gå till, oavsett om det handlar om att få låna en deciliter mjölk eller be om livsråd."

Bild på Karin Malm Karin Malm, Deltagare på Artist

Varmt välkommen till oss på Framnäs folkhögskola!

Hitta hit!