Allmän kurs grundnivå

Ansökan är öppen! Den här kursen är gjord för dig som inte har svenska grundskolebetyg. När du har gått kursen kan du fortsätta i en allmän kurs för att läsa in gymnasiet.

Allmän kurs grundNIVÅ

Allmän kurs grundnivå är till för dig som behöver läsa in svensk grundskola. Den ger dig möjligheten att sedan skaffa gymnasiebehörighet. Den kan du också få på Framnäs folkhögskola genom att fortsätta i någon av våra allmänna kurser.

I Allmän kurs grundnivå läser du svenska, samhällskunskap, geografi, engelska och eventuellt matematik. Du läser på halvtid så att du till exempel kan ha ett arbete under tiden du pluggar.

Vi använder teman i de olika ämnena som gör undervisningen intressant och lätt att ta till sig. Olika teman kan till exempel handla om klimat, historiska händelser eller vardagsekonomi.

Vi lägger stor vikt vid att du så snart som möjligt ska få behörighet att studera vidare på gymnasienivå.

 

KOSTNAD

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Läs mer om dem under Info – Kursdeltagare – Kurskostnader, här på vår hemsida.
Kurserna berättigar till CSN-medel. Läs mer om CSN under Info – Kursdeltagare – Studieekonomi, här på vår hemsida.

 

ANSÖKAN & kursstart

Kursen startar höstterminen 2024. Du ansöker via länken nedan. Vi tar emot ansökningar kontinuerligt. Terminen startar 19 augusti. Sista dag för ansökan är 15 augusti.

Vi kommer att behöva ett personbevis från skatteverket eller motsvarande när du börjar hos oss. Hör av dig om du har frågor kring det.

 

VILL DU VETA MER?

Har du andra frågor om kursen, din ansökan, din personliga studieplan, om när du kan börja eller annat, kontakta biträdande rektor Lars Sandberg: 0911-23 11 03

 

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Allmän kurs grundnivå

Kursstart höstterminen 2024

Till ansökan