Allmän kurs grundnivå

Den här kursen är gjord för dig som inte har svenska grundskolebetyg. När du har gått kursen kan du fortsätta i en allmän kurs för att läsa in gymnasiet.

Allmän kurs grundNIVÅ

Allmän kurs grundnivå är till för dig som behöver läsa in svensk grundskola. Den ger dig möjligheten att sedan skaffa gymnasiebehörighet. Den kan du också få på Framnäs folkhögskola genom att fortsätta i någon av våra allmänna kurser.

I Allmän kurs grundnivå läser du svenska, samhällskunskap, geografi, engelska och eventuellt matematik. Du läser på halvtid så att du till exempel kan ha ett arbete under tiden du pluggar.

Vi använder teman i de olika ämnena som gör undervisningen intressant och lätt att ta till sig. Olika teman kan till exempel handla om klimat, historiska händelser eller vardagsekonomi.

Vi lägger stor vikt vid att du så snart som möjligt ska få behörighet att studera vidare på gymnasienivå.

 

KOSTNAD

Undervisningen är kostnadsfri under hösten 2023. Sedan betalar du en serviceavgift och en läromedelsavgift. När du pluggar här kan du söka bidrag och lån från CSN.

 

ANSÖKAN & kursstart

Du ansöker till kursen via länken nedan och du kan söka när du vill. Vi anpassar din kursstart efter din personliga studieplan.
Vi kommer att behöva ett personbevis från skatteverket eller motsvarande när du börjar hos oss. Hör av dig om du har frågor kring det.

 

VILL DU VETA MER?

Har du andra frågor om kursen, din ansökan, din personliga studieplan, om när du kan börja eller annat, kontakta biträdande rektor Erik Lundström: erik.lundstrom@framnas.nu

 

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Allmän kurs grundnivå idag!

Vi tar in löpande under terminen

Till ansökan