Prova-på Framnäs

Har du funderat på att börja plugga men är inte säker på om det passar dig? Skulle du vilja prova dig fram? Kom till Framnäs och testa under tre veckor!

Prova-på Framnäs

Du kanske tillhör dem som skulle behöva komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg men känner att det finns en tröskel för att börja plugga igen. Du kanske tänker att det är ett stort steg att ta.

Att läsa på folkhögskola är att ge sig själv chansen att komma vidare. I den här korta kursen får du testa hur det skulle vara att ta upp studierna i en form som är anpassad just för dig.

Efter tre veckor har du provat de ämnen du behöver läsa och vet om du vill fortsätta plugga. Då kan du ansluta till någon av våra ordinarie allmänna kurser för att så småningom få de behörigheter du behöver. Efter att du pluggat här har du möjlighet att läsa vidare vid universitet eller högskola om du vill.

Du startar prova på-perioden ganska snart efter att du skickat in din ansökan. Vi kontaktar dig för att komma överens om en dag när du börjar. Starten blir mjuk med en rundvandring på skolan. Du får träffa lärare och ni lägger upp en plan för de tre veckorna. Sedan är du igång.

 

KOSTNAD & CSN

Kursen är kostnadsfri. Du läser på heltid i tre veckor. I slutet av perioden får du ta ställning till fortsättningen.
Om du väljer att plugga här vid en allmän kurs kan du söka bidrag och lån från CSN.

 

ANSÖKAN

Ansök via länken nedan. Glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter. Och välkommen till Framnäs, en annan typ av skola!

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor? Hör av dig till vår biträdande rektor Lars Sandberg: 0911-23 11 03

 

Välkommen till Framnäs!

Sök till Prova-på Framnäs

Ansök när du vill!

Till ansökan