9 augusti, 2019

John Rutter till Piteå

Den legendariska tonsättaren och dirigenten John Rutter kommer till Piteå i oktober!

John Rutter tillsammans med Framnäs Festivalkör

Kom och lyssna till 250 körsångare, orkester och solist ledda av den legendariske tonsättaren och dirigenten John Rutter. Ni kommer att bjudas på John Rutters färgsprakande verk Magnificat där tonsättaren tagit sig an att sätta musik till Marias lovsång. Inspirationen kommer från katolska kyrkans kyrkliga högtider och den feststämning som råder de latinamerikanska länderna med glädje, rytm och energi.

 

Datum & tid

Söndag 20 oktober kl 15.00 och 18.00
Studio Acusticum, Piteå

 

Medverkande

Framnäs festivalkör och orkester
Konsertmästare: Sten-Johan Sunding
Solist: Emma Rönnlund, sopran
Dirigent: John Rutter

 

Biljetter

Pris: 240 kr
Köp dina biljetter via ticketmaster.se

 

LÄS MER OM RUTTER

Rutter skrev Magnificat 1990 för en konsert i Carnegie Hall, New York. Rutter har utgått från strukturen på Bachs Magnificat och det finns till exempel likheter i hur båda kompositörer bryter upp den latinska texten med folkspråk som ju är brukligt är inom protestantismen. Även om båda tonsättare också återanvänder materialet i första och sista satsen samt använde gregorianska melodier slutar likheterna där.

Rutter skriver i sin typiska rytmiska och energifulla stil genomsyrat av vackra melodier. John Rutter är den mest framförda körkompositören under 1900-talet och sjungs av körer över hela världen. Speciellt hans många carols, eller julsånger, har gjort att han kallas för Mr Christmas i sitt hemland England. Han har skrivit musik för många välkända körer såsom Kings Singers och BBC Singers. Dessutom framfördes hans musik på de två senaste kungliga bröllopen i Storbritannien. För mer information om John Rutter besök hans hemsida: johnrutter.com