Musik- och ljudskapande för spel

I samarbete med Arctic Game Lab kan du läsa kursen Musik- och ljudskapande för spel hos oss. Släpp loss din kreativitet i en innovativ och växande bransch.

OM Musik- och ljudskapande för spel

Denna kurs förbereder dig för att arbeta i den växande industrin för spel, multimedia och IT. Studierna blandar undervisning i musik- och ljudskapande med projekt och samarbeten med andra utbildningar inom närliggande områden samt med företag inom framförallt gaming men även multimedia. Vår utbildning är eftergymnasial och förbereder dig för yrkeslivet men också för fortsatta högre studier.

Du får en bred utbildning i komposition, ljuddesign, programmering och musikteori som skall ge dig just de kunskaper som branchen just nu efterfrågar. Undervisningen sker oftast i grupp men du kommer även att ha enskilda lektioner i komposition så att du kan få en balans i genrebredd och utveckla ditt personliga tonspråk och sound. Stor vikt läggs också på projekt inom och utanför skolans väggar där du får prova dina kunskaper på verkliga spel och program.

 

Ämnen under kursen

 • Komposition
 • Synth-arrangering
 • Interaktiv musik
 • Programmering i bla. Java
 • Musikteori/gehörslära
 • Ljuddesign
 • Spelmusikhistoria
 • Branchkunskap
 • Musikdata
 • Ljud- och inspelningsteknik
 • Idrott

 

lärare

Martin Schultz – midiorkestrering, adaptiv komposition, musikteori, gehör, kursansvar
Gustav Afsahi – ljuddesign, musikproduktion
David Saulesco – spelmusikhistoria

 

ANSÖKAN & ANTAGNINGSPROV

Du som söker till kursen Musik- och ljudskapande för spel gör det via vår hemsida, länken hittar du nedan.

Efter sista ansökningsdag kommer du att få en uppgift att komponera musik för en given spelmiljö, med vissa givna omständigheter att följa. Du har en månad på dig att genomföra uppgiften och kan sedan lämna in den som en ljudfil, noter eller bådadera.

I samband med denna inlämning vill vi även att du skickar in 2-4 stycken du själv har skrivit. Även dessa kan du skicka som antingen ljudfiler, noter eller en kombination.

Slutligen får du göra ett teori- och gehörsprov. För att kunna skriva detta behöver du tillgång till en skrivare och en scanner. Du kan själv välja när du vill göra det provet utifrån ett par givna datum. När du får provet har du två dygn på dig att skriva det. (Detta är gott om tid, provet tar oftast en eller ett par timmar.) Provet inkluderar en gehörsdel; där du får notera ned ljudexempel du hör, en musiklärodel; om tonernas namn, tonarter, intervall och ackord samt en satslärodel; där du får skriva en melodi till ackord, skriva en ackordsbakgrund samt harmonisera en melodi.

Antagningen baseras främst på dina inskickade material och uppgifter. Musiklärodelen av teoriprovet har en grundläggande gräns för godkänt för att du skall kunna tillgodogöra dig utbildningen, medan de övriga teoriproven enbart är meriterande.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till martin.schultz@framnas.nu

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök Musik- och ljudskapande för spel idag!

Ansök senast 1 april!

Till ansökan

STUDERA PÅ FRAMNÄS