Artistakademien

Drömmer du om showbiz? Hela ditt artisteri står i fokus i den här kursen. Vi jobbar med teknik, uttryck och känsla genom sång, dans och scenisk gestaltning. Artistakademien är en scenisk kurs förankrad i verkligheten med kontakter i yrkeslivet.

OM ARTISTAKADEMIEN

Artistakademien riktar sig till dig som vill utveckla ditt eget artisteri genom sång, dans och scenisk gestaltning. Under året jobbar du kreativt med sceniska produktioner såsom konserter och shower, ofta i samarbete med aktörer i yrkeslivet samt skolans övriga kurser.

Under året samarbetar vi med Pite Havsbad där vi levererar underhållning till företagsbokningar och galor samt familjeunderhållning i form av barnshower. Wallmans kommer också under läsåret och genomför auditions på plats till deras olika shower. Artistakademien samarbetar även med andra kurser på skolan, bland annat Session.

Varje läsår börjar vi med genomgång av grundteknik i de ämnen som ingår i kursen. Efter grundtekniken har du möjlighet att välja mellan två inriktningar; sång och koreografi eller sång och scenisk gestaltning. Oavsett vilken inriktning du väljer så får du undervisning i samtliga ämnen. Beroende på vilken inriktning du väljer så får du dessutom fler timmar undervisning i valt ämne.

 

ÄMNEN UNDER  KURSEN

 • Sång (enskilt och i grupp)
 • Dans
 • Scenisk gestaltning
 • Scenisk produktion
 • Musikteori/gehör
 • Auditionträning
 • Branschkunskap (marknadsföring av dig själv, CV, showreel/portfolio)
 • Gruppdynamik
 • Ensemble vid vissa produktioner
 • Idrott

 

lärare

Therese Dissler – sång, ensemble, scenisk produktion, kursansvar
Marie Tuvesson – dans (street), scenisk gestaltning, scenisk produktion
Eloise Hjärtström – dans (jazz)
Leyli Afsahi – musikteori och gehör

 

gästlärare

Några lärare och artister som vi har haft förmånen att jobba tillsammans med hos oss:

Camilo Ge Bresky (The Book of Mormon, Sthlm)
Cecilia ”Ceca” Wadstein (Sångpedagog Stockholms Musikalartistutbildning)
Malin Brudell (Wallmans, Norge)

 

Ansökan & ANTAGNINGSPROV

Vi jobbar för att kunna genomföra antagningsproven till våra kreativa kurser vårterminen 2021 på plats på Framnäs folkhögskola. Om det är så att smittspridningen fortfarande är en riskfaktor kommer vi förlägga antagningsproven digitalt.

Vi tar ett beslut om hur antagningsproven genomförs senast 1 mars 2021. Därefter går information ut på vår hemsida om hur antagningsproven kommer se ut.

Sista ansökan till våra kurser är 1 april 2021.

 

Du som söker till Artistakademien skickar in en ansökan via vår hemsida. Sedan kallas du till antagningsprov som består av ett sångprov, en gemensam lektion i dans och scenisk gestaltning samt en kort intervju. Om du blir antagen gör du ett teoriprov vid terminsstarten.

 

SÅNGPROV

Den totala provtiden för sångprovet är 20 minuter per sökande och består av följande moment;

 • En obligatorisk låt specifik för sång
 • En valfri låt från hela låtlistan
 • Oförberett sångprov som du får på plats

Under antagningsprovet blir du kompad av skolans deltagare. Du gör ett och samma sångprov oavsett om du söker en eller flera kurser utav Artistakademien, Pop/Rock och Session. Du har möjlighet att byta tonart på samtliga låtar.

 

låtlista 2021

Nedan hittar du den obligatoriska låtlistan inför sångprovet 2021. Du väljer minst en av de två obligatoriska låtarna som finns i listan. Du har möjlighet att ändra tonart på samtliga låtar du väljer att sjunga på ditt sångprov. Vi reserverar oss för eventuella förändringar i låtlistan.

 

 

Utöver den obligatoriska låten väljer du en låt från låtlistan som du hittar HÄR

 

LEKTION I DANS OCH SCENISK GESTALTNING & INTERVJU

Till lektionen i dans och scenisk gestaltning behövs ingen förberedelse, bara ändamålsenliga kläder (oömma träningskläder). Möjlighet att byta om finns i skolans lokaler.
Den korta intervjun hålls i samband med lektionen.

 

DATUM FÖR ANTAGNINGSPROV

27-28 april 2021 på Framnäs folkhögskola.
Med reservation för eventuella förändringar på grund av pandemin.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till therese.dissler@framnas.nu

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök Artistakademien redan idag!

Ansök senast 1 april!

Till ansökan

”Vi skapar feta produktioner, får testa olika genrer och uttryck och jobbar ständigt med att utveckla oss själva som musiker, dansare och människor.”

Bild på Karin Malm Karin Malm, Deltagare på Artistakademien