Violinakademien

Är du violinist och har siktet inställt på att jobba som professionell musiker i framtiden? Söker du efter en utbildning som erbjuder mycket enskild undervisning av etablerade och eftertraktade pedagoger och musiker? Då är Violinakademien kursen för dig!

OM VIOLINAKADEMIEN

Framnäs erbjuder en skräddarsydd kurs för violinister som siktar på att jobba som professionella musiker. Här får du regelbunden enskild undervisning av etablerade musiker och pedagoger som till exempel Sten-Johan Sunding. Som kursdeltagare har du även möjlighet att besöka prof. Ulf Wallins mästarkurser. Master class, gemensamma lektioner, uppspelningar, konserter samt rikligt med individuell övningstid och spel med piano är ämnen som gör Violinakademien till den perfekta kursen för blivande violinister. Satsa 1-2 år på Framnäs folkhögskola och få de bästa förutsättningarna för en framtid som professionell musiker.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

  • Huvudinstrument
  • Master class
  • Gemensamma lektioner
  • Musikteori/gehör
  • Piano
  • Kammarmusik
  • Idrott

 

ansökan & ANTAGNINGSPROV

Du som söker till Violinakademien skickar in en ansökan via vår hemsida, sedan kommer du kallas till antagningsprov som består av ett spelprov. Om du blir antagen gör du ett teoriprov vid terminsstarten. Det finns möjlighet att göra antagningsprovet på Framnäs folkhögskola eller i Stockholm. Vi föredrar naturligtvis att träffa dig personligen, men om du inte har möjlighet att komma till provet i Stockholm eller på Framnäs kan du skicka en inspelning med ljud och bild. Vi vill där tydligt kunna se den person som spelar. En intervju görs via t ex skype.

 

SPELPROV

Provet tar ca 20 min och innehåller följande moment;

  • Ett spelprov där du förberett två stycken med olika karaktär från den västerländska konstmusiken (en ackompanjatör kommer att ställas till ditt förfogande),
  • A vista-prov.
  • En kort intervju.

 

I samband med ansökan skickar du in noter till ackompanjatör, antingen via e-post: info@framnas.nu eller via vanlig post:

Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

 

DATUM FÖR ANTAGNINGSPROV

Stockholm 7/4 2019
Framnäs 8/4 och 9/4 2019

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu

Vad roligt att du är intresserad av våra kurser!

Vill du söka till Violinakademien?

Hör av dig till Erik Lundström på erik.lundstrom@framnas.nu så kan han hjälpa dig med din ansökan

Läs mer om andra intressanta kurser för violin som vi erbjuder

Sten-Johan Sunding

Sten-Johan Sunding är medlem av Kungliga Filharmonikerna sedan 1987 där han spelar i förstaviolinstämman. Han spelar även med i Drottningholms Barockensemble. Sin utbildning fick Sten-Johan Sunding vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Sven Karpe och Josef Grünfarb. Under kortare perioder studerade han även i London och i Kanada.

Sunding har ett starkt intresse för kammarmusik och har spelat med bland andra Uppsala Kammarsolister och var en av grundarna av Nya Stenhammarkvartetten. (Han är inte längre medlem i kvartetten).

Vid sidan av det egna spelet undervisar Sten-Johan Sunding sedan många år i violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.