Violinakademien

Är du violinist och har siktet inställt på att jobba som professionell musiker i framtiden? Söker du efter en utbildning som erbjuder mycket enskild undervisning av etablerade och eftertraktade pedagoger och musiker? Då är Violinakademien kursen för dig!

OM VIOLINAKADEMIEN

Framnäs erbjuder en skräddarsydd kurs för violinister som siktar på att jobba som professionella musiker. Här får du regelbunden enskild undervisning av etablerade musiker och pedagoger som till exempel Sten-Johan Sunding. Som kursdeltagare har du även möjlighet att besöka prof. Ulf Wallins mästarkurser. Master class, gemensamma lektioner, uppspelningar, konserter samt rikligt med individuell övningstid och spel med piano är ämnen som gör Violinakademien till den perfekta kursen för blivande violinister. Satsa 1-2 år på Framnäs folkhögskola och få de bästa förutsättningarna för en framtid som professionell musiker.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

 • Huvudinstrument
 • Master class
 • Gemensamma lektioner
 • Musikteori/gehör
 • Piano
 • Kammarmusik
 • Idrott

 

ansökan & ANTAGNINGSPROV

Med tanke på rådande omständigheter kommer antagningsproven till våra kreativa kurser ske via videoinspelning. Nedan hittar du allt du behöver veta för att kunna göra ditt prov.

Du som söker till Violinakademien skickar in en ansökan via vår hemsida. Du gör sedan ditt antagningsprov genom att skicka in en videoinspelning. Videoinspelningen kan du göra med en smartphone eller annan inspelningsutrustning.
Inspelningen skickar du till ansokan@framnas.nu. Märk inspelningen och e-postmeddelandet med ditt namn och vilken/vilka kurs/kurser du söker.

Om du blir antagen gör du ett teoriprov vid terminsstarten.

 

VIDEOINSPELNING / SPELPROV

I din videoinspelning vill vi att följande moment ska finnas;

 • Ett spelprov där du förberett två stycken/sånger med olika karaktär från den västerländska konstmusiken

 

Några saker som vi vill att du tänker på när du gör din inspelning:

 • Att du presenterar dig med namn och vilken/vilka kurs/kurser du söker
 • Att ditt instrument hörs tydligt
 • Att du och ditt instrument syns bra i bild, gärna nära så vi ser din teknik
 • Att varje stycke/sång är inspelad i en tagning
 • Undvik motljus

 

DIN VIDEOINSPELNING SKICKAR DU SENAST 26 APRIL TILL ANSOKAN@FRAMNAS.NU

 

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu

Vad roligt att du är intresserad av våra kurser!

Ansökan till Violinademien 2020-2021 är nu stängd.

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kreativa kurser här

Sten-Johan Sunding

Sten-Johan Sunding är medlem av Kungliga Filharmonikerna sedan 1987 där han spelar i förstaviolinstämman. Han spelar även med i Drottningholms Barockensemble. Sin utbildning fick Sten-Johan Sunding vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Sven Karpe och Josef Grünfarb. Under kortare perioder studerade han även i London och i Kanada.

Sunding har ett starkt intresse för kammarmusik och har spelat med bland andra Uppsala Kammarsolister och var en av grundarna av Nya Stenhammarkvartetten. (Han är inte längre medlem i kvartetten).

Vid sidan av det egna spelet undervisar Sten-Johan Sunding sedan många år i violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

STUDERA PÅ FRAMNÄS