Violinakademien

Är du violinist och har siktet inställt på att jobba som professionell musiker i framtiden? Söker du efter en utbildning som erbjuder mycket enskild undervisning av etablerade och eftertraktade pedagoger och musiker? Då är Violinakademien kursen för dig!

OM VIOLINAKADEMIEN

Framnäs erbjuder en skräddarsydd kurs för violinister som siktar på att jobba som professionella musiker. Här får du regelbunden enskild undervisning av etablerade musiker och pedagoger såsom Sten-Johan Sunding och professor Ulf Wallin. Master class, gemensamma lektioner, uppspelningar, konserter samt rikligt med individuell övningstid och spel med piano är ämnen som gör Violinakademien till den perfekta kursen för blivande violinister. Satsa 1-2 år på Framnäs folkhögskola och få de bästa förutsättningarna för en framtid som professionell musiker.

 

ÄMNEN UNDER KURSEN

  • Huvudinstrument
  • Master class
  • Gemensamma lektioner
  • Musikteori/gehör
  • Piano
  • Kammarmusik
  • Idrott

 

ansökan & ANTAGNINGSPROV

Du som söker till Violinakademien skickar in en ansökan via vår hemsida, sedan kommer du kallas till antagningsprov som består av ett spelprov. Om du blir antagen gör du ett teoriprov vid terminsstarten. Det finns möjlighet att göra antagningsprovet på Framnäs folkhögskola eller i Stockholm. Vi föredrar naturligtvis att träffa dig personligen, men om du inte har möjlighet att komma till provet i Stockholm eller på Framnäs kan du skicka en inspelning med ljud och bild. Vi vill där tydligt kunna se den person som spelar. En intervju görs via t ex skype.

 

SPELPROV

Provet tar ca 20 min och innehåller följande moment;

  • Ett spelprov där du förberett två stycken med olika karaktär från den västerländska konstmusiken (en ackompanjatör kommer att ställas till ditt förfogande),
  • A vista-prov.
  • En kort intervju.

 

I samband med ansökan skickar du in noter till ackompanjatör, antingen via e-post: info@framnas.nu eller via vanlig post:

Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

 

DATUM FÖR ANTAGNINGSPROV

Stockholm 7/4 2019
Framnäs 8/4 och 9/4 2019

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Violinakademien idag!

Ansök senast 15 mars

Ansök nu

Sten-Johan Sunding

Sten-Johan Sunding är medlem av Kungliga Filharmonikerna sedan 1987 där han spelar i förstaviolinstämman. Han spelar även med i Drottningholms Barockensemble. Sin utbildning fick Sten-Johan Sunding vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Sven Karpe och Josef Grünfarb. Under kortare perioder studerade han även i London och i Kanada.

Sunding har ett starkt intresse för kammarmusik och har spelat med bland andra Uppsala Kammarsolister och var en av grundarna av Nya Stenhammarkvartetten. (Han är inte längre medlem i kvartetten).

Vid sidan av det egna spelet undervisar Sten-Johan Sunding sedan många år i violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Prof. Ulf Wallin

Ulf Wallin är en internationellt etablerad svensk violinist, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Han framträder såväl som solist som kammarmusiker och hans arbetsfält sträcker sig över Europa, Asien och USA. Ulf Wallin har arbetat med dirigenter som Paavo Järvi, Andrew Manze, Esa-Pekka Salonen, Walter Weller, Franz Welser-Möst och Jesús López Cobos och gästar regelbundet scener som Berlin Philharmonie, La Scala i Milano, Wiener Musikverein och Théatre des Champs-Elyssées i Paris. Han har spelat på stora internationella festivaler som Berliner Festwochen, Schleswig-Holstein Musik Festival, Internationale Festwochen in Luzern, Schubertiade in Schwarzenberg, Musiktage in Mondsee och Marlboro Music Festival.

Den samtida musiken har en stor plats i Ulf Wallins konstnärskap, och han har samarbetat med tonsättare som Anders Eliasson, Alfred Schnittke och Rodion Stjedrin. Men hans repertoar spänner över musik från från Bach till Ligeti. Hans tonvikt ligger dock vid den romantiska repertoaren och II. Wiener Schule.

Sedan 1996 är han professor i Berlin vid Hochschule für Musik "Hanns Eisler".

Ulf Wallin framträder regelbundet i radio och tv och på över 40 cd-inspelningar för skivbolagen BIS, cpo, EMI and BMG.

Han har mottagit ett stort antal priser. 2013 fick han det prestigefyllda Robert Schumann-priset från staden Zwickau och 2014 invaldes han som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

STUDERA PÅ FRAMNÄS