Sångkurs för ungdomar 16-20 år

PLATSER KVAR! Om du älskar att sjunga och vill utveckla din teknik är det här kursen för dig. Under fyra dagar får du fördjupa dig i sång, med bland annat individuella lektioner.

Sångkurs för ungdomar 16-20 år

Kursen riktar sig till dig som är mellan 16 och 20 år och vill utveckla din sångteknik. Du kanske sjunger i kör eller i andra sammanhang och är intresserad av att fördjupa förståelsen för din egen röst och få en inblick i den klassiska repertoaren. Kursen innehåller både individuella sånglektioner och lektioner i grupp.

Du bör ha med dig 2 till 4 sånger som du vill jobba med. Vill du ha tips på repertoar kan du få det via Framnäs reception.

 

Kursinnehåll

  • sånglektioner enskilt och i grupp
  • föreläsningar
  • musikteori vid behov
  • auskultation på Peter Matteis masterclass som pågår samtidigt

Emma Rönnlund

Emma Rönnlund frilansar som sångerska och har under många år även undervisat i sång och barockinterpretation på både Framnäs Folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå.

Hon är ofta anlitad som solist vid framförandet av tex Händels och Bachs oratorier och kantater, Pergolesis Stabat Mater, Mozarts Requiem, Rutters Magnificat mm, men även i kammarmusikaliska sammanhang och vid romanskonserter. Hon har arbetat med dirigenter så som John Rutter, Jin Wang och Gustav Sjöqvist.

Emma är sedan 2021 bosatt i Umeå. Sedan flytten från Piteå har Emma även gjort inhopp som solist på Norrlandsoperan i Hoffmans äventyr, samt sjungit i operakören.

Hon har vunnit första pris i the NATS auditions, tilldelats The Jessey Norman award, Kungliga Musikaliska Akademiens stora utlandsstipendium, Föreningssparbankers kulturstipendium med mera.

Det pedagogiska intresset gör att Emma återkommande ger workshops och fortbildning till lärare och körer inom röstvård, men också kring ledarskap i klassrummet.

Läs mer

Peter Mattei

Peter Matteis röst har beskrivits som ”enastående” och ”självklar” och hans sceniska närvaro är omtalad. Sedan karriärens start i början av 1990-talet har han gjort de stora internationella rollerna och samtidigt haft en fast anknytning till sin hembygd i Norrbotten, bland annat med en egen musikfestival.

Läs mer

DATUM

Kursstart: tisdag 13 juni klockan 13.00

Avslutning: fredag 16 juni vid lunch

 

PRIS FÖR KURSEN

Kursen är kostnadsfri. Du betalar en anmälningsavgift på 500 SEK när du anländer till Framnäs.

 

BOENDE OCH MAT VID FRAMNÄS

Boende med helpension (frukost, lunch och middag): 850 SEK/dygn

Boende med frukost: 500 SEK/dygn

Endast boende: 415 SEK/dygn

Du betalar din vistelse vid Framnäs reception när du anländer. Vi föredrar betalning med kort.

Vi reserverar oss för att vi behöver minst 10 gäster med helpension för att restaurangen ska kunna hållas öppen.
I boendet finns möjlighet till självhushåll. Cirka två kilometer från Framnäs finns två matbutiker, kafé och två restauranger.

Sänglinne och handdukar ingår i priserna.

 

ATT RESA TILL FRAMNÄS

Framnäs folkhögskola ligger i Öjebyn, cirka tio minuter med buss från centrala Piteå. Du reser till Piteå med flyg till Luleå Airport eller med tåg till antingen Älvsbyn eller centrala Luleå.

Läs mer om hur du tar dig till Framnäs här.

 

ANSÖKAN

Sista dag för ansökan till kursen är måndagen den 29 maj. Skick in din ansökan via formuläret nedan.
Vi vill gärna veta lite om din musikaliska bakgrund och dina tankar kring kursen. Berätta i ansökningsformuläret om din utbildning, om dina sångerfarenheter och vad du skulle vilja ha ut av kursen.

 

KONTAKT

Kontakta Erik Lundström om du har frågor om Piteå Sommarakademi: erik.lundstrom@framnas.nu.

 

FESTSPELEN

Läs mer om Festspelen i Piteå här.

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök till Sommarakademins sångkurs idag!

Sista ansökningsdag är 29 maj

Till ansökan