Neurolinjen

Ökad självständighet och en ny grund att stå på, det får du på Neurolinjen. Kursen är för dig som har en förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom.

Om Neurolinjen

Neurolinjen riktar sig till dig som har en förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom och som behöver en ny grund att stå på. Du lär känna dig själv på nytt och hittar strategier för att öka din självständighet och delaktighet.

Kursen är 1-3 år och du söker för en termin i taget med möjlighet till individuellt upplägg. Målsättningen är att du ska förstå dig själv bättre efter din skada/sjukdom och få möjlighet att utvecklas och växa som människa. Kursens innehåll bygger på temat Natur, kultur och hälsa och omfattar studier i kommunikation, samhällsorientering, hjärnkunskap, hjärngympa, vardagskunskap, konst, musik, data, fysiska aktiviteter samt utomhuslektionen Natur och hälsa.

Du som är i behov av mer assistans än det skolan kan erbjuda tar med din personliga assistans som får vara dig behjälplig under skoldagen. Då erbjuds du att studera på deltid (tisdag och torsdag fm). Kursen omfattar då studier i hjärnkunskap, samhällsorientering, fysiska aktiviteter, konst/musik samt individuella distansuppgifter.

Till dina anhöriga erbjuder vi särskilda kurser två gånger/läsår.

Vår arbetsmetod bygger på neuropedagogik för vuxna; vi arbetar i små grupper, utgår från dina förutsättningar och behov och jobbar med individuell målplanering. Studietakten är individuellt anpassad.

 

KOSTNAD

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift. Vid boende på skolans internat tillkommer kostnad för kost och logi.

 

Ansökan & Kontakt

Ansökan görs antingen via länken nedan eller via mail till eva.lundberg@framnas.nu eller telefon 0911-23 11 25. Antagning sker kontinuerligt. Du kan även maila eller ringa oss om du har funderingar kring ansökan eller kursen.

 

Vill du prova på Neurolinjen i en vecka?

Är du nyfiken och vill veta mer om hur en vanlig vecka på Neurolinjen ser ut? Då kan denna korta kurs vara något för dig. Läs mer om Prova-på-kursen.

"Den person jag är i dag hade jag inte varit utan Framnäs."

Bild på Fredde Rosengren Fredde Rosengren, fd kursdeltagare på Neurolinjen