Mästarkurs Violin

Vill du lära dig av en mästare? Under fyra tillfällen på ett läsår har du som violinist möjligheten att gå en kurs med professor Ulf Wallin som lärare.

OM MÄSTARKURSEN

Under fyra helger läsåret 2018-2019 kan du som är musikerstudent eller aktiv musiker gå vår mästarkurs i violin med professor Ulf Wallin som lärare. Ackompanjatör kommer att finnas på plats. Varje kurstillfälle är från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag och sker i Framnäs folkhögskolas lokaler. Exakta tider meddelas i god tid innan kursstart. Vi har mat och boende på skolan.

   

Datum

19-21 oktober

23-25 november

22-24 februari

14-16 juni 

 

KOSTNAD FÖR KURS, Boende & MAT

Kursavgift: 500 kr

 

Boende & Mat

  • Helpension 1 dygn 750kr
  • Övernattning 1 dygn inklusive sänglinne och frukost 390kr
  • Övernattning 1 dygn inklusive sänglinne 300kr

 

Betalning för kursavgift, mat och boende görs vid receptionen i samband med ankomst. Vi tar gärna kortbetalning.

Bild på professon Ulf Wallin

Prof. Ulf Wallin

Ulf Wallin är en internationellt etablerad svensk violinist, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Han framträder såväl som solist som kammarmusiker och hans arbetsfält sträcker sig över Europa, Asien och USA. Ulf Wallin har arbetat med dirigenter som Paavo Järvi, Andrew Manze, Esa-Pekka Salonen, Walter Weller, Franz Welser-Möst och Jesús López Cobos och gästar regelbundet scener som Berlin Philharmonie, La Scala i Milano, Wiener Musikverein och Théatre des Champs-Elyssées i Paris. Han har spelat på stora internationella festivaler som Berliner Festwochen, Schleswig-Holstein Musik Festival, Internationale Festwochen in Luzern, Schubertiade in Schwarzenberg, Musiktage in Mondsee och Marlboro Music Festival.

Den samtida musiken har en stor plats i Ulf Wallins konstnärskap, och han har samarbetat med tonsättare som Anders Eliasson, Alfred Schnittke och Rodion Stjedrin. Men hans repertoar spänner över musik från från Bach till Ligeti. Hans tonvikt ligger dock vid den romantiska repertoaren och II. Wiener Schule.

Sedan 1996 är han professor i Berlin vid Hochschule für Musik "Hanns Eisler".

Ulf Wallin framträder regelbundet i radio och tv och på över 40 cd-inspelningar för skivbolagen BIS, cpo, EMI and BMG.

Han har mottagit ett stort antal priser. 2013 fick han det prestigefyllda Robert Schumann-priset från staden Zwickau och 2014 invaldes han som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Årets kurs är fullbokad

Men var lugn, det kommer nya spännande kurser!

Titta in här med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad om vårt kursutbud

Mästarkurser vi erbjuder idag

Welcome to Framnäs folkhögskola!

Directions

STUDERA PÅ FRAMNÄS