Körcentrum

Hösten 2019 slår Framnäs körcentrum upp sina dörrar! Vi kommer att erbjuda kurser för både sångare och dirigenter på alla nivåer.

OM KÖRCENTRUM

Framnäs körcentrum verkar för att stimulera körsången i kommunen, regionen och Sverige. Genom att arbeta brett med nybörjare såväl som aspirerande professionella musiker, rikedom av genrer samt sångare från olika bakgrunder hoppas vi nå ut till en bred massa och bjuda kursdeltagarna på upplevelser och erfarenheter som berikar och utvecklar.

 

Invigningskonsert med John Rutter

Invigningskonserten går av stapeln den 20:e oktober i Studio Acusticum, Piteå. Då kommer Framnäs Festivalkör, som består av 250 körsångare från Norr- och Västerbotten samt Finland, att framföra Magnificat av John Rutter tillsammans med orkester, orgel och solist. Konserten dirigeras av John Rutter själv.

 

KURSER I KÖRSÅNG & DIRIGERING

Från och med hösten 2019 kommer du att kunna söka följande kurs:

 

Körakademi

Under de fyra kurstillfällena får kursdeltagarna möjlighet att utveckla sin dirigeringsteknik, sångteknik samt repertoarkännedom. Kursen spänner över ett läsår och är lämplig för sångare och dirigenter som vill förkovra sig i kördirigering och körsång. Deltagarna bör ha viss erfarenhet av att dirigera även om innehållet anpassas individuellt efter befintlig nivå.
Kursen är även lämplig för de som inte vill leda kör utan bara få möjlighet att sjunga ny repertoar och låta sig inspireras av ny repertoar.

 

Dessutom…

Under hösten 2020 kommer även en högskoleförberedande dirigeringskurs att starta. Kursdeltagarna får undervisning i till exempel gestik, sång och piano för att förbereda deltagarna för studier på högskolenivå.

 

ANSÖKAN

Information om fler körkurser och hur du söker kurserna kommer inom kort.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kurserna eller körcentrum? Maila dina funderingar till jakob.grubbstrom@framnas.nu

Vad roligt att du är intresserad av våra kurser!

Vi öppnar snart upp för ansökningar till Körcentrums kurser läsåret 2020-2021.

Du är välkommen med din ansökan då!

Läs mer om våra kreativa kurser här

Välkommen till Framnäs folkhögskola!

VÄGBESKRIVNING