Fota med mobilen

De flesta av oss har en mobiltelefon som vi bär med överallt. I den finns ofta en ganska avancerad kamera – som vi inte använder fullt ut. I den här kursen lär du känna din mobil bättre.

FOTA MED MOBILEN

För många är mobiltelefonen en viktig länk för att interagera med omvärlden. Den är en liten maskin med nästan oändliga möjligheter. Ofta rymmer den en tekniskt kvalificerad kamera.
I den här kursen skaffar du alla förutsättningar för att kunna ta kvalitativa stillbilder med din mobil. Du får gå på djupet i din egen kamera-app och lära känna funktioner du inte visste fanns. Vi pratar också om sånt som utvecklar dina bilder, till exempel bildkomposition och ljussättning.

 

Innehåll i kursen

Ett viktigt syfte med kursen är att du ska fördjupa dig i tekniken och funktionerna för att fota med just din mobiltelefon. Många känner bara till en bråkdel av telefonens möjligheter.
Men även om mobilkameran är avancerad är det fortfarande du som fotograferar. Grundförutsättningarna i mobilkameran är samma som i vilken stillbildskamera som helst. Därför går vi igenom grunderna i fotografi. Hur bländare och slutare samspelar, ljusets betydelse, hur en bearbetad komposition kan lyfta bilden, och så vidare.
Under hela kursen fotar du med mobilen, och blir på så sätt mer trygg med vad som händer när du siktar och trycker.
Vi pratar också om hur du kan spara och organisera dina digitala bilder på ett säkert och effektivt sätt.

Kursen innehåller inspelade lektioner med genomgångar av viktiga funktioner i kameran, föreläsningar om bildkomposition, ljussättning, med mera. Dessutom har vi digitala träffar där du får feedback på dina uppgifter. Du får tips på vad du ska tänka på när du fotar och får själv dela med dig av dina tankar.

 

Uppgifter i kursen

Under kursens gång får du olika fotouppgifter att lösa mellan lektioner och träffar. Sedan möts vi digitalt och pratar om vad som är bra och vad som kan utvecklas i dina bilder.
Exempel på innehåll i uppgifterna är bildkomposition, ljussättning, porträtt, stilleben, osv.

 

LÄS PÅ DISTANS

Kursen går på distans under en termin. Studietiden är 25%, vilket innebär cirka tio arbetstimmar i veckan. Av dem är ungefär två timmar lektionstid. Förutom lektioner innehåller kursen uppgifter och feedback. Lektionerna är inspelade så att du kan titta och lyssna när du vill.

Vid digitala feedback-tillfällen jobbar vi aktivt med fotouppgifter och samtal om bilder. Ett syfte med att ses är att du får träffa de andra kursdeltagarna och knyta kontakter med dem. Det gör det roligare att fortsätta kommunicera och ge varann respons!

Vi använder Google classroom och Zoom för våra distansstudier.

 

kurslängd

Kursen startar måndagen den 22 augusti och avslutas fredag den 16 december.

 

KOSTNAD & CSN

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar endast en serviceavgift. Läs mer om våra kostnader och annan viktig information här.

 

ANSÖKAN

Ansökan till Fota med mobilen för höstterminen 2022 är stängd. Vi tackar för alla ansökningar!

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Den bästa kameran är den du har med dig

Ansökan till Fota med mobilen är stängd

Vi tackar för alla ansökningar!

Läs mer om våra kurser