Baskurs för dig som är ny i Sverige

För dig som är ny i Sverige och behöver läsa in grundskolebehörigheten finns vår baskurs för dig som är ny i Sverige. Här får du chansen att ta ett första steg mot högre utbildning.

Om Baskurs för dig som är ny i Sverige

Detta är en kurs som förbereder dig på studier på gymnasienivå i Sverige. Du som söker till denna kurs har kommit till Sverige från ett annat land, sannolikt under 2000-talet men kanske även ännu tidigare.

Kurslängden är 1-2 år, men ibland kan det behövas längre eller kortare tid för att bli klar. Det är något som löpande utvärderas av dina lärare. Kursen bedrivs på heltid och syftar till att du ska klara av svensk grundskolenivå åk 9. Studierna kommer framförallt att bestå av Svenska, Matematik, Engelska och Samhällskunskap samt ett antal tillvalsämnen. Antagningskravet är lägst betyget Godkänd, eller lägst betyget E, på SFI A och B.

När man är klar med denna kurs är man behörig att söka in på Allmän kurs med samhällsinriktning. Den kursen är på gymnasial nivå och motsvarar Samhällsprogrammet på gymnasiet.

 

ANSÖKAN

Du ansöker själv online. Du kan givetvis ta hjälp av någon annan du träffat i Sverige/Piteå, t.ex. någon lärare, någon anställd på Vägledningscentrum eller på Arbetsförmedlingen. Till ansökan ska i filform bifogas betygskopior, ett personbevis samt en bild på dig. Dessutom är det bra om du skriver några rader om dig själv och dina planer.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar till lars.sandberg@framnas.nu

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Ansökningsperioden för läsår 2019-2020 nu öppen för ansökningar

Du kan redan nu söka till hösten 2019

Sök nu!