Baskurs för nyanlända

För dig som är ny i Sverige och behöver läsa in grundskolebehörigheten finns vår baskurs för nyanlända. Här får du chansen att ta ett första steg mot högre utbildning.

Om Baskurs för nyanlända

Detta är en kurs som förbereder dig på studier på gymnasienivå i Sverige. Du som söker till denna kurs har kommit till Sverige från ett annat land, sannolikt under 2000-talet men kanske även ännu tidigare.

Kurslängden är 1-2 år, men ibland kan det behövas längre eller kortare tid för att bli klar. Det är något som löpande utvärderas av dina lärare. Kursen bedrivs på heltid och syftar till att du ska klara av svensk grundskolenivå åk 9. Studierna kommer framförallt att bestå av Svenska, Matematik, Engelska och Samhällskunskap samt ett antal tillvalsämnen. Antagningskravet är lägst betyget Godkänd, eller lägst betyget E, på SFI A och B.

När man är klar med denna kurs är man behörig att söka in på Allmän kurs med samhällsinriktning. Den kursen är på gymnasial nivå och motsvarar Samhällsprogrammet på gymnasiet.

 

ANSÖKAN

Du ansöker själv online. Du kan givetvis ta hjälp av någon annan du träffat i Sverige/Piteå, t.ex. någon lärare, någon anställd på Vägledningscentrum eller på Arbetsförmedlingen. Till ansökan ska i filform bifogas betygskopior, ett personbevis samt en bild på dig. Dessutom är det bra om du skriver några rader om dig själv och dina planer.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om kursen eller din ansökan? Maila dina funderingar tilll lars.sandberg@framnas.nu.

Välkommen till en härlig tid på Framnäs!

Sök Baskurs för nyanlända

Vi gör antagningar kontinuerligt, så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Ansök nu