Allmän kurs – Start

I den här kursen kan du växa i din egen takt i en lugn och strukturerad studiemiljö. Du läser färre ämnen än i ett vanligt gymnasieprogram.

Allmän kurs – Start

Kursen Start är ett alternativ för dig som just nu varken studerar eller arbetar. Folkhögskola är en unik utbildningsform, där du som deltagare kan växa i din egen takt tillsammans med andra i en lugn och strukturerad studiemiljö.
Dessutom läser du inte lika många ämnen som du gör på ett vanligt gymnasieprogram. Utöver de gemensamma ämnena finns också tillvalskurser.

I den här kursen får du ett hemklassrum där du alltid börjar dagen på samma sätt, tillsammans med din grupp. Schemat är förutsägbart och gruppen har gemensamma arbetspass. Det kommer att finnas deltagarstöd som hjälper dig att planera och genomföra dina studier.

 

Plats

Framnäs folkhögskola i Öjebyn

 

Kurstid

21 augusti 2023 – 7 juni 2024

 

Studietakt

50 procent, 75 procent, eller 100 procent

 

Mål

På längre sikt är målet att du ska kunna läsa in din grundläggande behörighet på Allmän kurs med samhällsinriktning.

 

Antagningskrav

Kursen Start riktar sig främst till dig som är minst 18 år fyllda vid kursstarten och är klar med grundskolan, eller i varje fall har lägst betyget E i matematik, svenska och engelska efter vårterminen i årskurs 9.

 

vill du veta mer?

Vill du ha mer information, kontakta biträdande rektor Lars Sandberg. Han nås på telefon 0911-231103 eller via lars.sandberg@framnas.nu

 

Varmt välkommen till Framnäs folkhögskola!

 

 

 

Studera i din egen takt

Sök kursen Start här

Ansökan är öppen!

Till ansökan

STUDERA PÅ FRAMNÄS