Festivaler

FESTSPELEN

Festspelen i Piteå startade redan 1982 och har alltså i fyra decennier, runt midsommartid, lockat sin publik med ett högkvalitativt och originellt konsertutbud. Naturens skönhet, de ljusa sommarnätterna och stadens väl anpassade lokaler och naturliga spelplatser bidrar till helhetsupplevelsen.

Som en viktig del i festivalen anordnas, i samarbete med med Musikhögskolan i Piteå och Framnäs folkhögskola, kurser inom ramen för Piteå Sommarakademi. Kurserna ges på tre nivåer: mästarkurser, högskolekurser och folkhögskolekurser. Lärarna/mästarna är etablerade musiker/pedagoger, ofta med världen som arbetsfält. Kurserna med dagens och morgondagens ”musikaliska mästare” utgör stommen i Festspelens artistutbud.

Läs mer

Pitefolk

En festival som visar upp folk- och världsmusik av hög klass. Kanske inte enbart de allra mest kända namnen ännu, men de kommer att bli, var så säker. Ett och annat legendariskt namn dyker också upp varje år.
Såväl det traditionella som det utvecklande experimentella har sin plats här. Norrbottens olika kulturer har sitt självklara skyltfönster här; svenskt, finskt, tornedalskt, romskt.

Läs mer