För dig som kursdeltagare

Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö. Bor du på internat ingår du i en gemenskap med andra deltagare även på fritiden. För många blir gemenskapen på internatet ett av de allra starkaste minnena från tiden på folkhögskola

Rum i Fagotten

Lägenheter

Fagotten ett lägenhetshus med 48 enrumslägenheter. Ett lite finare och lite dyrare alternativ.

Läs mer
Rum i C-huset

Rum

I Fiolen, C-huset och Stugan kan du hyra rum med delat kök och toalett. Ett lite enklare och lite billigare alternativ.

Läs mer

"Att bo på skolan stärker verkligen sammanhållningen - vi är som en stor familj där alla tar hand och bryr sig om varandra. Där finns det alltid någon att gå till, oavsett om det handlar om att få låna en deciliter mjölk eller be om livsråd"

Bild på Karin Malm Karin Malm

Varmt välkommen till oss på Framnäs Folkhögskola.

Hitta hit

Utvecklande gemenskap
Att bo på internat ger dig möjligheten att leva ett år på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars och dessutom har du alltid nära till skolan.

Under din tid på skolan kommer du förhoppningsvis att växa som person och lära dig mycket om både dig själv och om andra. Du kan bo i enkel- eller dubbelrum och du delar kök och allrum med andra. Det innebär att du delar ett ansvar för det som är gemensamt och behöver tänka på att det ska fungera för de andra också. Oftast bor man blandat med deltagare från olika kurser, så man har chans att lära känna fler än sina klasskamrater.

Möjlighet till aktiv fritid
En stor fördel med att bo på internat är också att du har tillgång till skolans lokaler nästan dygnet runt. På skolan finns bibliotek med datorer, tidningar och ett urval av tidskrifter. Det finns möjlighet att vara med i eller att själv starta intressegrupper och det finns också bönegrupper. Varannan vecka är det nattvardsfirande och varannan vecka är det Öppen scen, som är ett tillfälle för de som vill sjunga, spela, framföra dikter/texter, visa konst m.m.

I idrottshallen kan du spela olika bollsporter och det finns även ett litet utbud av träningsredskap. Det finns också möjlighet till bastu.